перлова крупа, яка стоїть у холодній воді всю ніч, на плиті в каструлі вариться 20-30 хвилин; перловка, яку замочили на 2-3 години, звариться за 45 хвилин; у мультиварці крупу після замочування варять 50 хвилин, а у скороварці – 15.Nov 11, 2021

Замочити перловку Залишіть на 6-12 годин (можна на ніч). Потім злити зайву воду, перекласти перлову крупу в каструльку, залити водою і поставити на плиту. Коли вода закипить, злийте її, перловку промийте холодною водою, залийте окропом і поваріть 20-30 хвилин. Така перловка вийде розсипчастою.

Вода повинна трохи кипіти. Замочена крупа звариться приблизно за 40 хвилин. Перлівка без замочування буде готова щонайменше через 1 годину.

Для рецепту розсольника вам знадобиться: вода – 2.5-2.7 л яловичина (з кісточкою) – 500 г перловка – 2 ст.