Оптимальною вважається вага порції в 180-200 грам випічки на людинуякщо йдеться про додаткову страву, тобто, якщо ви визначаєте вагу, наприклад, солодкого пирога в завершенні трапези. Якщо ви хочете розрахувати вагу пирога на кількість гостей як основної страви, збільште порцію до 250 грам.
Це пов'язано з давньою осетинською традицією подавати на стіл пироги не по одному, а кількості трьох штук. на поминки подається парне число пирогів, а у свята і щодня — непарне.
Вага 40-45гр. Порція становить щонайменше 10 шт. Мінімальне кількість 10 штук. Склад:Риба океанічна, рис, цибуля ріпчаста, борошно в/с, яйце, вершкове масло, молоко, дріжджі, сіль.
Незважаючи на те що осетинський пиріг дуже ситний, його можна з'їсти дуже багато, не помічаючи кількості, адже це так смачно!
Загальна вага пирога | Кількість шматків в пирога | Вага одного шматка |
---|---|---|
1200 грам | 8 шт. | 150 грам |
1400 грам | 8 шт. | 175 грам |