Третя категорія (3) – від 35 до 44,9 г. Друга категорія (2) – від 45 до 54,9 г. Перша категорія (1) – від 55 до 64,9 г. Добірне яйце (О) – від 65 до 74,9 г.
Скільки важить куряче яйце, а також жовток та білок окремо?
Найменування | Вага штуки, грн. | Кількість яєць 1 кг. |
---|---|---|
Яйце у шкаралупі | 45-54,9 | 18-22 |
Яйце без шкаралупи | 40-50 | 20-25 |
Білок | 25-30 | 33-40 |
Жовток | 16-19 | 52-63 |
•Sept 19, 2020
Скільки протеїну в яйці? У середньому в 1 яйці вагою близько 50 г міститься 6 г протеїну; при цьому зміст білка у яйці залежить від його розміру. У найменших яйцях може бути всього 4,8 г білкау великих (категорія В, вища) – до 7,9 г білка. Якщо потрібно бути точним, яйце містить 125 мг білка на 1 г ваги.
Середнє за розміром яйце важить 50–60 гтому калорійність одного сирого яйця – Близько 95 ккал.