Третя категорія (3) – від 35 до 44,9 г. Друга категорія (2) – від 45 до 54,9 г. Перша категорія (1) – від 55 до 64,9 г. Добірне яйце (О) – від 65 до 74,9 г.

Скільки важить куряче яйце, а також жовток та білок окремо?

НайменуванняВага штуки, грн.Кількість яєць 1 кг.
Яйце у шкаралупі45-54,918-22
Яйце без шкаралупи40-5020-25
Білок25-3033-40
Жовток16-1952-63

•Sept 19, 2020

Скільки протеїну в яйці? У середньому в 1 яйці вагою близько 50 г міститься 6 г протеїну; при цьому зміст білка у яйці залежить від його розміру. У найменших яйцях може бути всього 4,8 г білкау великих (категорія В, вища) – до 7,9 г білка. Якщо потрібно бути точним, яйце містить 125 мг білка на 1 г ваги.

Середнє за розміром яйце важить 50–60 гтому калорійність одного сирого яйця – Близько 95 ккал.