Середнє за розміром яйце важить 50–60 гтому калорійність одного сирого яйця – Близько 95 ккал.

Скільки протеїну в яйці? У середньому у 1 яйці вагою близько 50 г міститься 6 г протеїну; при цьому зміст білка у яйці залежить від його розміру. У найменших яйцях може міститися лише 4,8 г білкау великих (категорія В, вища) – до 7,9 г білка. Якщо потрібно бути точним, яйце містить 125 мг. білка на 1 г ваги.

Яйця складаються з жовтків та білків. Його середня вага 55-60 грам, з яких на долю жовтка припадає близько 17 грам, Що складає близько 1/3 маси та обсягу яйця. Жовток знаходиться практично в середині яєчної маси. Жовток курячого яйця круглий, у сирому вигляді рідкіший, ніж білок.