Поява яйця супроводжується гучними вигуками батьків. Маса яйця імператорського пінгвіна 450 г, Розмір 12х9 см; середня температура яйця 31,4 °C.

Білок пінгвіних яєць стає прозорим після варіння круто. Ті, хто куштував, кажуть, що дуже смачно – хоч і трохи незвично. Варити потрібно близько 45 хвилин, потім остуджують та їдять холодними. На Фолклендських островах варене пінгвінье яйце або омлет із них – досить популярна страва.

У той час як імператорські та королівські пінгвіни висиджують своє єдине яйце на своїх лапах, самки всіх інших видів пінгвінів у строк від трьох до п'яти днів відкладають два яйця у звичайне гніздо, яке вони будують із матеріалів, що широко поширені в природі, — трави або дрібної гальки.

1,5 кгМалий пінгвін / Маса (доросла особина)