За деякими даними, кількість сортів сиру, що виробляються у Франції, понад 500.

У Франції роблять прекрасні сири не лише з коров'ячого, а й із козячого молока. Їхнє виробництво зосереджено переважно в регіоні Пуату та в долині Луари. Це такі сорти, як Сент-Мор-де-Турен, Шабішу-дю-Пуату, Валансе, Сель-сюр-Шер, Пуліньї-Сен-П'єр, Кер-де-Шевр.

На сьогоднішній день у світі налічується понад 500 видів та понад 2000 сортів сиру! Точну кількість, мабуть, не зможе назвати ніхто. Ось чому у світовому сироробстві досі не сформувалася уніфікована класифікація сирів.

Країни, в яких історія сироваріння налічує сотні століть і які подарували світові самі вишукані та неповторні сирні смаки – це, звичайно, Франція, Італія, Австрія, Швейцарія та інші. Найбільшою різноманітністю сирів відрізняється Франція. Самі французи вважають, що сирів у Франції більше, ніж днів на рік.