Арабіка, робуста та ліберика – три основні види кавових зерен, але світ кави не обмежується ними. Усього існує ще близько 120 сортів та видів кави. Більшість із них не виробляються у промислових масштабах, тому зерна інших видів кави неможливо знайти у кав'ярнях.27-Oct-2020

Існує 5 основних видів кава, з яких людина робить напій:

  • Арабіка (Cofféa arábica) також називають Кава аравійська.
  • Робуста (Coffea canephora) – також називають Кава конголезький.
  • Ліберіка (Coffea liberica) – найзапашніший вид кава.
  • Ексцельса (Excelsa) – насправді сорт Либерики.

Найбільш відомі різновиди арабіки: бурбон, мокко, типика, абіссініка, марагоджал. Робуста міцніший і менш елегантний. Незважаючи на простоту вирощування та більш високу врожайність, цей кава відноситься до нижчого класу, ніж арабіка.

Налічується понад 90 видів кавового дерева.