Жовток містить білки, а також жири та холестерин. Яєчний білок складається з води та білків. У курячого яйця білок становить 56-58%, жовток 30-32%, шкаралупа 12% загальної маси або, приблизне співвідношення, 14:8:3.
Скільки важить куряче яйце, а також жовток та білок окремо?
Найменування | Вага штуки, гр. | Кількість яєць 1 кг. |
---|---|---|
Яйце без шкаралупи | 40-50 | 20-25 |
Білок | 25-30 | 33-40 |
Жовток | 16-19 | 52-63 |
Друга категорія, маркування «3» |
•Sep 19, 2020
Яйця складаються з жовтків та білків. Його середня вага 55-60 грам, з яких на долю жовтка припадає близько 17 грам, Що складає близько 1/3 маси та обсягу яйця. Жовток розташовується практично в середині яєчної маси.