Жовток містить білки, а також жири та холестерин. Яєчний білок складається з води та білків. У курячого яйця білок становить 56-58%, жовток 30-32%, шкаралупа 12% загальної маси або, приблизне співвідношення, 14:8:3.

Скільки важить куряче яйце, а також жовток та білок окремо?

НайменуванняВага штуки, гр.Кількість яєць 1 кг.
Яйце без шкаралупи40-5020-25
Білок25-3033-40
Жовток16-1952-63
Друга категорія, маркування «3»

•Sep 19, 2020

Яйця складаються з жовтків та білків. Його середня вага 55-60 грам, з яких на долю жовтка припадає близько 17 грам, Що складає близько 1/3 маси та обсягу яйця. Жовток розташовується практично в середині яєчної маси.