Відставте сметану у підвішеному вигляді годин на 10 або на ніч. Ось що в результаті вийде – сироватка скла, сметана стала густою. З такої сметани виходить чудовий крем для медовика – достатньо збити її з цукром або цукровою пудрою.Apr 27, 2018
Якщо ви використовуєте міксер, тривалість збивання має бути не більше 5-7 хвилин щоб уникнути перетворення продукту на олію. Спочатку необхідно збити сметану протягом 2 хв, щоб вона злегка збільшилася в об'ємі і стала густішою. Потім поступово всипайте цукор і збивайте доти, доки зникнуть крупинки.
Сметану викласти в марлю, складену в 4-6 шарів і підвісити, щоб стекла зайва сироватка. Залишити на кілька годин, краще на ніч. Ось що виходить: Ніжна кремова консистенція чудово тримає форму.
Навіть найжирніша і густіша сметана при контакті з цукром стає рідше. Чим довше ви збиваєте крем, тим довше триває цей контакт і тим менше шансів на те, що сметанний крем буде досить густим. Користуйтеся замість цукру цукровою пудрою, міксером, щоб збити крем якнайшвидше і інтенсивніше.