Велика рогата худоба – 50-65% і вище (залежить від вгодованості); свині – 70-80% і вище, вівці – 45-55%, птах – 75-85%, кролики – до 60-62%.

Забійний вихід м'яса – ставлення РОЗУМ до маси худоби, з якої було зроблено тушу. Воно виражається у відсотках. Наприклад: Якщо вага худоби перед вибоєм складала 800 кг, а забійна маса – 400 кг, то забійний вихід м'яса ВРХ складе 50%.

N п/пНайменуванняНорма виходу, %
1.Бики (бугаї) I категорії54,0
Молодняк найвищої вгодованості53,0
Телята I категорії53,3
2.Субпродукти харчові, оброблені I категорії за найменуваннями (у відсотках до маси м'яса на кістках): печінка1,65

Герефордська – одна з найпопулярніших у світі порід м'ясного спрямування. Худоба добре відгодовується і нагулюється, невибаглива, здатна до великих переходів, резистентна до ряду захворювань, добре акліматизується, дає високоякісне «мармурове» м'ясо. Забійний вихід 58—62%.