Велика рогата худоба – 50-65% і вище (залежить від вгодованості); свині – 70-80% і вище, вівці – 45-55%, птах – 75-85%, кролики – до 60-62%.
Забійний вихід м'яса – ставлення РОЗУМ до маси худоби, з якої було зроблено тушу. Воно виражається у відсотках. Наприклад: Якщо вага худоби перед вибоєм складала 800 кг, а забійна маса – 400 кг, то забійний вихід м'яса ВРХ складе 50%.
N п/п | Найменування | Норма виходу, % |
---|---|---|
1. | Бики (бугаї) I категорії | 54,0 |
Молодняк найвищої вгодованості | 53,0 | |
Телята I категорії | 53,3 | |
2. | Субпродукти харчові, оброблені I категорії за найменуваннями (у відсотках до маси м'яса на кістках): печінка | 1,65 |
Герефордська – одна з найпопулярніших у світі порід м'ясного спрямування. Худоба добре відгодовується і нагулюється, невибаглива, здатна до великих переходів, резистентна до ряду захворювань, добре акліматизується, дає високоякісне «мармурове» м'ясо. Забійний вихід 58—62%.