Як пишуть дієтологи, їсти виноград можна щодня. Але при цьому зловживати ягодами також не треба. Оптимальна порція – 130-150 грамів на день.16 Feb 2022

Виноград знижує ризик хронічних захворювань Окислювальний стрес часто стає спусковим гачком для розвитку таких хвороб, як діабет, серцево-судинні порушення або дисфункції мозку. Антиоксиданти зменшують кількість вільних радикалів та допомагають відновити пошкоджені ними клітини.

Виноград беруть не приладами, а руками. Двома пальцями притримують пензель та по черзі відривають ягоди. Виноград прийнято з'їдати цілком. Якщо з якихось причин ти не можеш є виноград з кісточками чи зі шкіркою, краще зовсім не пригощатися їм у суспільстві.

Виноград призначають при шлунково-кишкових захворюваннях, що супроводжуються атонічними та спастичними запорами, при недокрів'ї, подагрі, хронічних формах туберкульозу легень, при виснаженні нервової системи, як загальнозміцнюючий засіб після тривалих виснажливих захворювань.