Як довго випікати паску? Велика паска 40-50 хвилин, або навіть годину при 180°С. Якщо паски маленькі, вони випікаються за 20-30 хвилин за 220°С. Майте на увазі, що чим більше паска, тим менше має бути температура і довше час випікання.

На приготування 1,5 кг паски у духовці у вас піде в середньому годину. Якщо випічка більше (до 2 кг), додайте в середньому ще півгодини. Якщо ви готуєте паску в електродуховці, розігрійте до 100 градусів і поставте тісто. Вже за 10 хвилин температуру можна підняти до 180-200 градусів і пекти паску до готовності.

Як зрозуміти, що пасха готова? Коли паска випікається і тільки схопилася скоринкою зверху – потрібно прикласти туди кружальце з кальки, змочене водою, щоб верхівка не пригоріла. Зазвичай готовність паски чи паски перевіряють довгою шпажкою. Якщо на ній залишиться тісто – пасха ще не готова.