Наріжте на однакові скибочки або якщо гриби маленькі, просто викладіть в один шар в лоток дегідратора. Запустіть прилад та періодично перевіряйте готовність грибів. Сушіння грибів займає приблизно від 6 до 10 годин залежно від виду грибів, нарізки та налаштувань дегідратора.

Після нарізування шматочки акуратно укладаються в піддон сушарки так, щоб між ними була невелика відстань. Це дозволить нагрітому повітрі легко циркулювати у потрібному напрямку. Лотки закладаються в апарат, після чого встановлюється температура на рівні 50-55 градусів і час – від двох до восьми годин.

Увімкніть режим конвекції, дверцята духовки тримайте відкритими (на відстані 15-20 см) протягом усього процесу сушіння для забезпечення безперервної циркуляції повітря у духовці. ►Після того, як поверхня грибів підсохне, збільште температуру в духовці до 60–75 °С та продовжуйте процес сушіння ще 2-3 години.

Мити гриби перед сушінням не рекомендується, щоб вони не вбирали зайву вологу. Достатньо зняти з них сміття щіточкою або вологою ганчіркою і очистити ніжки ножем. Якщо ви хочете залишити гриби цілими, вибирайте екземпляри приблизно одного розміру, щоб вони рівномірно просушувалися.