У хлібі міститься весь набір вітамінів групи В, вітаміни групи А, К та Е, натрій, хлор, цинк, селен, мідь, кобальт, магній, кремній, калій, марганець, йод.

У хімічному складі білого хліба присутні вітаміни В, Е, Н, РР, а також харчові волокна. Продукт є цінним джерелом клітковини та корисних мінералів – кальцію, цинку, фосфору, міді. У 100 г білого хліба міститься майже 47 г крохмалю.

Вітаміни В5 та В6 беруть участь в обміні білків, жирів та вуглеводів. Вони знижують кількість холестерину в крові та покращують працездатність. Рибофлавін, він же вітамін В2, який також міститься в чорному хлібі, підтримує нормальне функціонування травної, нервової та серцево-судинної систем.