Вершкове масло містить вітамін A (в середньому, 0,6 мг%) та вітамін D (0,002-0,008 мг% у літньому, 0,001-0,002 мг% у зимовому). Літня олія містить також каротин (0,17-0,56 мг%). Вершкове масло містить токофероли (2-5 мг%), а також трансжири (близько 3%) та холестерин.

Харчова цінність та хімічний склад "Олія вершкове 72,5% жирності, селянське".

НутрієнтКількість% від норми 100 г
Вітамін А, РЕ450 мкг50%
Ретинол0.4 мг
бета Каротін0.3 мг6%
Вітамін В1, тіамін0.01 мг0.7%

Вершкове олія – це джерело вітамінів А, B, C, D, Е та К, а також жирних кислот Омега-3 та Омега-6. Причому деякі з вітамінів (А, D та Е) краще засвоюються саме разом із жирами.

жири – 99,48 г, білки – 0,28 г, вуглеводи – 0,00 г, вода – 0,24 г, зола – 0,00 г.