У плодах груш містяться практично всі корисні речовини: вітаміни – А, С, Е, Н, К, РР, групи В; макроелементи (такі як кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, хлор, сірка), мікроелементи (залізо, цинк, йод тощо).

Корисні як профілактика появи холестеринових бляшок і атеросклерозу (клітковина знижує рівень холестерину в крові), мають сечогінну дію, беруть участь у кровотворенні, виводять з організму токсини та шлаки. Груша благотворно впливає на мікрофлору кишечника, покращує травлення та обмін речовин.

Скільки груш можна з'їсти за день Щоб отримати корисні речовини, достатньо з'їсти всього 2-3 груші в день. Однак якщо ви любите ці фрукти і не страждаєте на захворювання ШКТ, можна їсти їх, скільки завгодно.