Скроні витримуються в дубових бочках об'ємом до 700 літрів (зазвичай 180-500) не менше 3 років. Наполягання здійснюється у використаних бочках з-під бурбона (обпалених) або хересу.
Термін витримки Найбільш поширені терміни витримки – 10-12 років (оригінальні сорти) та 21 рік (ексклюзивні або колекційні сорти). Деякі рідкісні сорти віскі витримуються 30-50 років. Ірландське віскі, як і шотландське, витримується щонайменше 3 років, зазвичай 9—12, канадське — щонайменше 6 років.
3 років За законом, шотландський віскі має витримуватись не менше 3 років. За цей час його смак повністю змінюється через перебіг різних фізико-хімічних процесів. Фортеця напою, за рахунок часткового випаровування рідини через стінки та утори бочки, також змінюється.
Витримка – Завершальна стадія приготування алкогольного напою. Під час витримки віскі набуває смаку, аромату, кольору. Напій насичується дубильними речовинами та ароматичними компонентами. Гурмани вважають, що найбагатшими смаковими якостями володіє віскі, витриманий у бочках після іспанського хересу.