Пік вмісту спирту в крові при вживанні шампанського настає через 30 хвилин після випитого келихи. 100 мл напою повністю виходять із організму здорового чоловіка середньої ваги за 50 хвилин. Жіночому організму знадобиться більше 2 годин на повне розщеплення етанолу, що міститься у 100 мл шампанського.

Через скільки вивітрюється алкоголь зведена таблиця

НапійКількість випитого (у мл.)Час вивітрювання (у годиннику)
Пиво5002
Шампанське1001,5
Сухе вино2003
Кріплене вино1004

Вино вважається більш благородним та корисним напоєм, ніж пиво. Але і на його виведення організму потрібен певний час: якщо мова про одне келихи, то буде достатньо 2 годин, а якщо про півлітра — потрібно близько 8 годин.

Продукція з Франції має міцність 10-13 градусів, цього значення прагнуть і більшість російських виробників. Так, популярне шампанське від Абрау-Дюрсо містить 10,5-11 відсотків етилового спирту. Ігристі вина з Криму міцніші — 11,5-12 градусів.