В середньому 1 кг цукру дає 510 мл спирту-сирцю або (залежно від міцності спирту) літр якісного алкоголю міцністю 40⁰. Економічну доцільність домашнього самогоноваріння легко вважати самі.

Sa = V * F / 100, де: Sa – абсолютний спирт; V – обсяг браги у літрах; F – фортеця браги або спиртусирця у відсотках обсягу.

5,5 * 0,389 = 2,139 л спиртусирця. Насправді вихід зазвичай нижче на 10-20% через технологічних втрат. Отже, вихід становитиме: 2,139 * 0,9 = 1,925 л.

Для гексоз добрим виходом вважається 0.6 літра з 1 кілограма, для крохмалю 0.62 літра з 1 кілограма. ;При виготовленні браги було використано 10 кілограм цукрози. Теоретичний вихід спирту складе 10*0.649=6.49 літрів абсолютного спирту – Зразкове значення.