Процес приготування Для приготування плову в сковороді потрібно на одну склянку рису брати дві з половиною склянки рідини. При цьому важливо відразу після додавання рису та води збільшити вогонь на плиті та добитися кипіння.

Пропорції: 1 склянка рису2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг посуду з розрахунку того, що Мал збільшиться втричі. Засипте Мал в каструлю, залийте холодною водою та поставте на максимальний вогонь. Дайте закипіти воді і додайте трохи солі.

Скільки води лити в плов Багато кулінарів слідують простої рекомендації: «Рівень води на два пальці вище за рівень рису». Однак тут легко помилитись. Тому краще запам'ятати таке правило: на один об'єм рису має припадати два об'єми рідини.

Ніжний Мал круглозерний варять у пропорції 1:3. Цей сорт є крохмалистим і в процесі варіння в каструлі вбирає велику кількість рідини, тому води на склянка крупи беруть 3 склянки. Пропарений Мал приготується, що називається, «рисинка до рисинки», якщо на склянка крупи взяти 1,5 склянки води.