Води для варіння потрібно досить багато – на 200 грамів продукту беремо 2 літри води. Коли опустіть макарони в киплячу воду, перемішайте їх протягом однієї хвилини.
Налийте у простору каструлю воду. На 100 г макарон рекомендують брати 1 л води, але можна використовувати і менше. Головне, щоб вироби вільно плавали в рідині.
Упаковку макарон 450-500 г бажано варити у каструлі ємністю від 4 літрів. Чим більше місця між окремими макаронинами в процесі варіння, тим менше шанс злипання. Можна обійтися і 3 літри води.
Золотим правилом є пропорція у вигляді одного літра води на сто грам макарон та 10 грам солі. Ця пропорція дозволить приготувати смачнішу страву. Воду для каструлі потрібно брати чисту. Справа в тому що під час варіння, макарони вбирають у собі частину рідини.