Воду потрібно налити трохи нижче, ніж клапан скидання тиску у верхній частині основи кавоварки. Цей клапан необхідний для скидання зайвого тиску, якщо, наприклад, ви використовуватимете занадто дрібний помел і вода не зможе пройти через каву.

1. Для отримання майже справжнього Еспресо, засипте у фільтр близько 7-9 г меленого кава та додайте до 35 мл води.

Можна, можливо чи наливати менше води/засипати менше кави? Можна, можливо, але в міру. Гейзерні кавоварки розраховані на приготування еспресо – дуже улюблений італійцями, але часом дуже міцний для нас.

Щедро наповніть вирву меленим кава. Не потрібно утрамбовувати каву, інакше вода просто не зможе перейти у верхній резервуар. Примітка: якщо ви не любите міцний кава (а гейзерні кавоварки розраховані на приготування еспресо), то ви можете скоротити кількість кава (Також приблизно наполовину).