Існує понад 7,5 тис.. сортів яблук. Яблука різних сортів відрізняються розмірами та врожайністю, навіть якщо сорти щеплені до одного підщепу. Різні сорти яблук призначені для вирощування у різних типах помірного та субтропічного клімату.
Налічує 62 види (2013). Найбільш поширені: яблуня домашня, або культурна (Malus domestica), до якої належить більшість оброблюваних у світі сортів (кількість яких перевищує 10 тисяч), яблуня сливолистна, китайська (Malus prunifolia) та яблуня низька (Malus pumila).
Загалом на день достатньо з'їдати по 100 грамів яблук. Зараз, у період їхнього врожаю, можна з'їсти та 300 грамів. Занадто багато яблук є небажано: вони переб'ють апетит і відбуватимуться заміщення фруктами необхідних людині білкових продуктів та клітковини, пояснила лікарка.
Саме такі сорти ми цілий рік зустрічаємо у магазинах.
- Яблука Голден
- Яблука Гала
- Яблука Чорний принц
- Яблука Карамелька
- Яблука Спартан
- Яблука Фуджі
- Яблука Ренет Симиренко
- Яблука Хоней Крісп