В яблуках містяться вітаміни A, С, В1, В2, РР та Е, а також магній, фосфор, йод, залізо, селен, калій, кальцій та цинк.Jun 13, 2020
Харчова цінність та хімічний склад "Яблуко".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітаміни | ||
Вітамін А, РЕ | 5 мкг | 0.6% |
бета Каротін | 0.03 мг | 0.6% |
Вітамін В1, тіамін | 0.03 мг | 2% |
Вітаміну А Вітамін А А в яблуках на 50% більше, ніж у апельсинах – цей вітамін допомагає вберегтися від застуди та інших інфекцій та підтримує зір на хорошому рівні. Вітамін А G або B2 в яблуках більшеніж у будь-якому іншому фрукті.
Через високу кількість винної кислоти та клітковини необмежене вживання яблук може спровокувати нудоту та гастрит. Дієтологи рекомендують є не більше 2-3 яблук в день.