жири – 0,2 г; вуглеводи – 14,1 г.

Булгур – багате джерело клітковини Крім того, в булгуре високий вміст кальцію. Його більше, ніж у тій самій гречці, Однак через обробку значна частина його втрачається (у процесі виробництва зерна пшениці пропарюють і висушують).

На питання "можна їсти булгур при схудненні» відповідь ствердна, але вона протипоказана під час загострених форм шлунково-кишкових патологій, а також при індивідуальної нестерпності. У день рекомендується з'їдати трохи більше 200 грам продукту. В іншому випадку надлишок складних вуглеводів призведе до набору ваги.

– Що корисніше, булгур або Мал? — У рисі є крохмаль, а отже, вживати його можуть не всі. Наприклад, діабетик замислиться, варити йому Мал чи утриматися. З булгуром все трохи простіше, він практично не містить вуглеводів, але багатий нутрієнтами – речовинами, що регулюють зростання та обмін енергій в організмі.