Всі види редьки посилюють шлункову та кишкову діяльність, що, безумовно, корисно, але людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, потрібно бути уважними: їм вживання редьки протипоказано. Також протипоказана редька при захворюваннях серця та нирок.

У чорної редьки оптимально збалансований вітамінний комплекс. У овочі присутні вітаміни В1, В2, В5, В6, З, РР, Е, К, А, бета-каротин. Також у ній міститься алілове гірчичне масло, такі речовини як сульфорафан, метилмеркаптан, синальбін та ін.

Нормалізує обмін речовин, очищує організм від шлаків, сприяє звільненню від зайвої ваги. Користь редьки ще й у тому, що, маючи довгий термін зберігання, (мова йде про редьці чорною) вона надзвичайно багата амінокислотами та мікроелементами. Це робить її цінним продуктом під час сезонних епідемій.