Крохмаль – це складний вуглевод, який являє собою суміш таких полісахаридів, як амілоза та амілопектин. А їхньою складовою або мономером є альфа-глюкоза. Крохмаль – це складний вуглевод, який являє собою суміш таких полісахаридів, як амілоза та амілопектин.

Крохмаль — це складний вуглевод, а він розщеплюється в наших шлунках дуже довго, тому й почуття ситості залишається з нами довше, ніж якби ми з'їли м'ясо чи солодкий пиріжок. Голодувати вам точно не доведеться, а вага знижуватиметься стрімко, тому що організму більше не потрібен його жировий запас.

Обидва види крохмалю є рослинними полісахаридами із високим глікемічним індексом. Якщо порівнювати склад цих товарів, стає зрозуміло, що вони різняться незначно. Як видно, глікемічний індекс кукурудзяного крохмалю трохи нижче, тому можна вважати його кориснішим, ніж картопляний.