Харчова цінність та хімічний склад "Яйце куряче".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Калорійність | 157 кКал | 9.3% |
Білки | 12.7 г | 16.7% |
Жири | 11.5 г | 20.5% |
Вуглеводи | 0.7 г | 0.3% |
Харчова цінність та хімічний склад "Яйце С1 варене 1шт (60г)".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Калорійність | 95.4 кКал | 1765 р |
Білки | 7.8 г | 974 г |
Жири | 7.2 г | 778 г |
Вуглеводи | 0.42 г | 52143 г |
У складі жовтка 50-54% води, 16-17% білків, 30-32%. жирів та ліпоїдів, по 1 % вуглеводів та мінеральних речовин. Жовток 50-грамового курячого яйця важить близько 17 грамів та містить приблизно: 2,7 г білків, 139 мг холестерину, 0,61 г вуглеводів та 4,51 г жирів (За даними USDA).