Харчова цінність та хімічний склад "Яйце куряче".

НутрієнтКількість% від норми 100 г
Калорійність157 кКал9.3%
Білки12.7 г16.7%
Жири11.5 г20.5%
Вуглеводи0.7 г0.3%

Харчова цінність та хімічний склад "Яйце С1 варене 1шт (60г)".

НутрієнтКількість100% норми
Калорійність95.4 кКал1765 р
Білки7.8 г974 г
Жири7.2 г778 г
Вуглеводи0.42 г52143 г

У складі жовтка 50-54% води, 16-17% білків, 30-32%. жирів та ліпоїдів, по 1 % вуглеводів та мінеральних речовин. Жовток 50-грамового курячого яйця важить близько 17 грамів та містить приблизно: 2,7 г білків, 139 мг холестерину, 0,61 г вуглеводів та 4,51 г жирів (За даними USDA).