Харчова цінність на 100 г свіжого гороху: білки – 5,0 г, жири – 0,2 г, вуглеводи – 8,3 г. Харчова цінність на 100 г гороху (крупа): білки – 20,5 г, жири – 2 г, вуглеводи – 49,5 г.Apr 5, 2022

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини….Харчова цінність та хімічний складГорох, зерно незбиране".

НутрієнтВуглеводи
Кількість49.5 г
Норма**219 г
% від норми 100 г22.6%
% від норми 100 ккал7.6%

Для більшості людей достатньо 1 склянки стручків цукрового горошку або приблизно 100 г очищеного зеленого горошку, більше 150-170 г є не рекомендується.

Харчова цінність та хімічний склад "Горошок зелений свіжий".

НутрієнтКількістьНорма**
Калорійність55 кКал1684 кКал
Білки5 г76 г
Жири0.2 г56 г
Вуглеводи8.3 г219 г