Під час варіння, з метою профілактики та дезінфекції шлунків бджіл, додайте в киплячу воду пару гілочок гіркого полину (2 гілки на 7-10 літрів). Після кип'ятіння їх видаліть. Залийте воду в цукор і розмішуйте до повного розчинення (виходячи із пропорції 1-2 літри води на 5-10 кг цукру).

Як виконати приготування цукрового сиропу бджолам в такому випадку? Можна змішувати цукор та воду (без додавання меду) у пропорціях від 2 частин води на 1 частину цукру до 4 частин цукру на 1 частину води. Головне пам'ятайте – що вода не може бути будь-якою! Вона має бути чистою та кип'яченою.

Кількість кислоти, що додається в сироп восени та навесні, — різне. Для осіннього підживлення сироп готують з 2 літрів води та 3 кг цукру. В цей сироп додають 0,3 г оцтової або 0,5-1 г лимонної кислоти на кілограм цукру. Для весняного підживлення на 1 кг цукру додають 2-3 г. кислоти.