Дієтологи вважають, що жінка, яка не має проблем зі здоров'ям і нормальний рівень холестерину в крові, яка дотримується збалансованої дієти з низьким вмістом насичених жирів, може з'їдати 1-2 яйця на день.
Під час вагітності можна, можливо є тільки зварені круто або пастеризовані яйця. Сире м'ясо і м'ясо, що пройшло недостатню теплову обробку, може бути заражене листя. Краще перестрахуватися та не вживати під час вагітності м'ясні напівфабрикати.
Також у вашому списку заборонених продуктів на час вагітності повинні знаходитися сирі яйця або продукти, що містять сирі або напівсирі яйця: суміш інгредієнтів для випікання кексів, тісто для печива, яйця некруто та яєчня-очі.
У майбутніх матерів, які перенесли листериоз, підвищується ризик викидня або передчасних пологів. Серед продуктів, що їдять вагітні, не повинно бути сирих яєць. Вони можуть бути також заражені сальмонелами.