У той час як імператорські та королівські пінгвіни висиджують своє єдине яйце на своїх лапах, самки всіх інших видів пінгвінів у термін від трьох до п'яти днів відкладають два яйця у звичайне гніздо, яке вони будують із матеріалів, поширених у природі, — трави чи дрібної гальки.

Колонії їх дуже численні — до 600 тисяч особин, що гніздяться. Гніздяться землі, влаштовуючи дуже примітивні гнізда. Відкладається 2 яйця. Тривалість висиджування 35 днів, з характерними для пінгвінів змінами батьків.

Самці і самки висиджують яйця по черзі і в цей час нічим не харчуються, тому той, хто вільний, йде до моря, щоб добути їжу, незалежно від того, самка це чи самець. А ось у імператорських пінгвінів висиджуванням яєць займається якраз самець. Тому що самка на кілька місяців іде до моря.

Білок пінгвіних яєць стає прозорим після варіння круто. Ті, хто куштував, кажуть, що дуже смачно – хоч і трохи незвично. Варити потрібно близько 45 хвилин, потім остуджують та їдять холодними.