Скільки яєчного білка в різних обсягах: В одній столовій ложці 18 мл яєчного білка вагою 18,8 грама. В одній склянці 250 мл яєчного білка вагою 261,3 грама. У половині склянки 125 мл яєчного білка вагою 130,6 грама.

Скільки протеїну в яйці? У середньому 1 яйце вагою близько 50 г міститься 6 г протеїну; при цьому зміст білка у яйці залежить від його розміру. У найменших яйцях може бути всього 4,8 г білкау великих (категорія В, вища) – до 7,9 г білка. Якщо потрібно бути точним, яйце містить 125 мг. білка на 1 г ваги.

Яйця середнього розміру – близько 65 г, білок становить близько 58.5% від загальної маси яйця, тобто 38 г. Значить 200 г білка – Це 5.3 яйця.

Норма яєчних білків на день для здорової людини Іноді бодібілдери можуть з'їдати до 18 яєць на день і більше. Однак, звичайній людині не рекомендується вживання яєчних білків у кількості понад 12 штук протягом тижня.