Середній термін висиджування курчат – 21 день. При цьому, незважаючи на те, що курка самостійно перевертає яйця для рівномірного розвитку плода і навіть відбраковує (викидає) загиблі екземпляри, варто кілька разів переглядати яйця: на 7,11 та 18 день: оцінювати розвиток ембріона.
90 днів Курячі яйця дієтичні можна зберігати без холодильника трохи більше семи днів; їдальня до 25 діб; миті – не більше 12 діб. У холодильнику термін зберігання також відрізняється: якість курячих яєць падає швидше за рахунок тонкої шкаралупи, та яйця швидше висихають, тому зберігати їх можна близько 90 днів.
25 днів Термін придатності сирих курячих яєць встановлений державним стандартом та становить: 25 днів для столових яєць при температурі від 0 до 20 градусів; 7 днів для дієтичних яєць за тієї ж температури; 90 днів для яєць, що зберігаються при температурі від -2 до 0 градусів.