За підрахунками експертів, які посилаються на Харчові стандарти Австралії та Нової Зеландії (Food Standards Australia New Zealand), один рол може містити до 92 мікрограм йоду. Тим часом рекомендована добова норма споживання йоду складає 150 мікрограм.Aug 4, 2011

У сухому вигляді водорості норі містять у середньому 36,9 мкг/г йоду, Вакам – 139,7, а комбу (та ж ламінарія / морська капуста) – 2523,5.

морські продукти – червоні та бурі водорості (ламінарія), палтус, тріска, оселедець, креветки, пікша, морська сіль, молюски, сардини; йодована сіль; яловича печінка, яйця, молоко; цибуля, щавель, білокачанна капуста, морква (якщо вирощені на ґрунті, багатому йодом).

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЙОДУ:

Овес (зерно)8 мкг5%
Білок курячого яйця7 мкг5%
Молоко згущене з цукром 8,5%7 мкг5%
М'ясо (яловичина)7 мкг5%
М'ясо (свинина жирна)7 мкг5%

•Nov 27, 2016