Скільки варити гливи Свіжі гриби після закипання потрібно варити: для супу або салату – 15 хвилин (хоча в суп найчастіше закладають вже засмажені глива); перед маринуванням – 7-10 хвилин (це необхідно не завжди, залежить від конкретного рецепту); перед заморозкою – 5 хвилин.Jul 22, 2020

Ще один гриб, який можна їсти у сирому вигляді та вирощувати мало не на балконі – глива. За поживними властивостями гливи можна порівняти з фруктами. У складі цих грибів міститься 10 з 14 необхідних людині мікро- та макроелементів, вітаміни та багато білка. Гливи добре перетравлюються.

Зростають гриби зростками протягом 5 – 6 днів. Після збирання врожаю наступні хвилі йдуть з інтервалом 10 – 14 днів. За дотримання мікрокліматичних параметрів урожайність становить від 25 до 45% від ваги органічного субстрату.

За складом вітамінів гливи схожі з м'ясом – вони містять вітаміни групи B, і навіть З, Е, і D2. На 8% гриби складаються з мінеральних речовин – у тому числі сполуки заліза, йоду, кальцію, калію. При вживанні гливи знижується рівень холестерину у крові, нормалізується тиск.