Фахівці стверджують, що 100 грамів печінкового паштету забезпечують організм 300 кілокалорій. Паштет містить вітаміни групи В, фосфор, натрій, калій, залізо, йод. У печінці досить багато таких незамінних для організму амінокислот, як лізин, метіонін та триптофан.
Склад та корисні властивості паштету з яловичої печінки У печінки містяться такі вітаміни як: група B, К, E, А, D і С. Проте основна перевага печінки це високий вміст різних макро- та мікроелементів: кальцій, мідь, магній, калій, фосфор, цинк, і, зрозуміло, залізо у величезній кількості.
Харчова цінність та хімічний склад "Паштет печінковий, консерви".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Вода | 54.7 г | 4155 г |
Зола | 2 г | |
Вітаміни | ||
Вітамін А, РЕ | 3603 мкг | 25 г |