Саме ці фактори визначають кількість рідини та час, необхідний для замочування рису та доведення його до досконалості. Залежно від якості та виду рису, а також залежно від того, витриманий він чи ні, ідеальний час замочування може становити від 15 хвилин до 12 годин.

Потрібно чи замочувати рис? Це можна зробити, якщо ви хочете скоротити час варіння. Однак тримати Мал у воді доведеться 30-60 хвилин. Якщо ви замочили Мал на годину і він увібрав усю воду, варити його потрібно лише 5 хвилин.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слідує замочувати рис за температури води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати рис в холодній воді, але більш тривалий час, то результат буде майже таким же добрим, як при замочуванні у гарячій воді.

Дослідники пояснюють це тим, що під час перебування рису у ґрунті культури до неї потрапляють пестициди та хімікати, які борються з жуками-паразитами. Вчені з Королівського Університету Белфасту вважають, що якщо замочувати рис у воді на ніч, кількість миш'яку, який міститься в ньому, знижується на 80%.