Скільки заробляє: $87 млн на рік (55+32), за даними Forbes.Nov 22, 2018
2,5 роки Дотримуючись цих основних двох правил, ресторан середнього класу повністю окупиться вже за 2-2,5 року. Звісно, це середній термін окупності, залежно від конкретного випадку, він може бути коротшим або довшим. Що ж до прибутковості ресторанного бізнесу, то переважно все залежить від ресторатора.
Річний обіг ресторану, відкритого у правильному місці та за правильною концепцією, може становити понад $1 млн, а прибуток – близько 30%. Не дивно, що кількість охочих відкрити свій заклад, незважаючи на економічні катаклізми та мінливі смаки публіки, не зменшується.
Які документи потрібні для того, щоб розпочати ресторанний бізнес і відкрити ресторан
- висновок СЕС про відповідність ресторану санітарним нормам;
- висновок МНС про відповідність ресторану нормам пожежної безпеки;
- зареєстрований касовий апарат у ресторані;
- договори на дезінсекцію, дератизацію та вивіз сміття;