Скільки заробляє: $87 млн ​​на рік (55+32), за даними Forbes.Nov 22, 2018

2,5 роки Дотримуючись цих основних двох правил, ресторан середнього класу повністю окупиться вже за 2-2,5 року. Звісно, ​​це середній термін окупності, залежно від конкретного випадку, він може бути коротшим або довшим. Що ж до прибутковості ресторанного бізнесу, то переважно все залежить від ресторатора.

Річний обіг ресторану, відкритого у правильному місці та за правильною концепцією, може становити понад $1 млн, а прибуток – близько 30%. Не дивно, що кількість охочих відкрити свій заклад, незважаючи на економічні катаклізми та мінливі смаки публіки, не зменшується.

Які документи потрібні для того, щоб розпочати ресторанний бізнес і відкрити ресторан

  1. висновок СЕС про відповідність ресторану санітарним нормам;
  2. висновок МНС про відповідність ресторану нормам пожежної безпеки;
  3. зареєстрований касовий апарат у ресторані;
  4. договори на дезінсекцію, дератизацію та вивіз сміття;