Заростання компосту міцелієм у середньому триває два тижні. Догляд за компостом у цей час полягає у підтримці оптимальної температури в компості для зростання міцелію – 24 – 25 градусів Цельсія.

Через 7-9 днів після нанесення покривного ґрунту, міцелій проростає на 2/3 її товщини. Для ініціації плодоношення температуру в приміщенні знижують до 15-18 ° С (температурний шок). У результаті утворюються тяжи (товсті грибні нитки), у яких закладаються плодові тіла.

Пророщений міцелій дає врожай хвилеподібно, кількість хвиль досягає 7. Гриби ростуть швидкотому тривалість кожної хвилі досягає 5-7 днів. Проте обсяги врожаю вражають.

Живе грибниця віком до 5 років. У приміщенні гриби можна спробувати виростити таким самим способом, як і печериці, але результати будуть значно гіршими, ніж на відкритій ділянці; ймовірність схожості також знижується, ростуть гриби при температурі від 5 до 30 °С, оптимальна від 12 до 26 °С.