Скільки застигає темперований шоколад Якщо всі температури були правильно дотримані, шоколад застигає протягом кількох хвилин. Для різних виробів розрахований час для повного застигання. Наприклад, плитка шоколаду стає повністю твердою через 24 години, а шоколадне покриття на полуниці за пару хвилин

Якщо Ви дотримувалися температури, то за кілька хвилин шоколад почне густіти. Блискуча поверхня перетвориться на матову. Залишаємо шоколад у прохолодному місці на стабілізацію на 24 години. За цей час розтоплені кристали какао олії знову стануть твердими.

Шоколад без добавок можна зберігати до 12 місяців при кімнатній температурі, шоколад з добавками, ягодами та горіхами – до 6 місяців при кімнатній температурі. Виняток становлять шоколадні трюфелі, тому що в них більше вологи, термін їх зберігання не більше 50 днів. при температурі не вище +15 градусів.