Італійське слово "spaghetti" – це не вся локшина, а строго певний вид італійської пасти. Спочатку довжина спагетті становила 50 см, проте згодом через економію місця для зберігання їх зменшили до справжньої довжини, 25 см.

Спагетті (італ. spaghetti) – макаронні вироби з борошна твердих сортів пшениці у вигляді довгих тонких трубочок близько 25 сантиметрів довжину і приблизно 2 міліметри у діаметрі.

Короткі – менше 20 см. Довгі – понад 20 см. Одинарні – довгі макаронні вироби без вигинів.

За словами шеф-кухаря Кароліни Гарофані, так набагато зручніше їсти. Спагетті їдять, накрутивши на вилку. А для цього вони мають бути достатньо довгими. Інакше макарони просто не втримаються на вилці або з них стікатиме соус.