125 мл – Практично загальноприйнята норма для ігристих вин.24-Jan-2018

Вина у келихи наливають трохи більше трьох чвертей обсягу. Ароматні марочні вина з гарним букетом вимагають більшої повітряної камери. наливають ще менше – до 50% обсягу келиха.

Правильний келих для вина повинен бути злегка звужений догори (що дозволяє концентруватися аромату і краще його відчувати), бути з прозорого скла або кришталю та бажано з об'ємом не менше 300-350 мл ( зазвичай у келих наливають 100-125 мл вина, і бажано, щоб це становило не більше 1/3 келихи).

Вино наливають з правої руки, тримають пляшку всією долонею, міцно приблизно на рівні етикетки. Пляшку різко не нахиляють, а також не торкаються шийкою краю келиха.