Для приготовленої риби Риба холодного копчення зберігається довше, оскільки «холодний» дим має великі бактерицидні властивості. При температурі від 0 до +5 ° C її можна зберігати до 30 діб, при температурі від 0 до -5 ° C – до 2 місяців.Sep 16, 2019

Встановлені санітарні норми свідчать, що час збереження холодильнику становить до 10-14 днів, у кімнатних умовах за збереження прохолоди – чотири доби. Можна, можливо використовувати морозилку, але в цьому випадку консистенція та смак будуть зіпсовані, їсти таку страву можна, можливоАле користі від нього буде мало.

Рибу холодного копчення краще зберігати в інтервалі між 0 і +5 градусами, а рибу гарячого копчення слідує зберігати при температурі – між -2 та +2 градусами. Контроль здійснюється за допомогою звичайного термометра. Відхилення від зазначених параметрів може призвести до швидкого зменшення терміну зберігання продукту.

Допускається поміщати продукт у морозильник. Але слід пам'ятати, що після відтавання він може трохи змінити смак. При температурі -18 градусів рибу холодного копчення тримають до 60 діб, а гарячого – До 30 діб. Якщо зменшити температуру в камері до -35 градусів, то термін зберігання збільшиться до 2 місяців.