При приміщенні готового напою в герметичній ємності в холодильник, термін зберігання комбучі досягає від трьох до шести місяців. Після розтину пляшки рекомендуємо вживати напій протягом трьох днів.

4 дні Як зберігати чайний гриб влітку Термін зберігання готового напою комбучі влітку при кімнатній температурі короткий – лише 3-4 дні. Якщо ви не плануєте вживати настій відразу, процідіть його і розлийте в скляні пляшки, герметично закрутіть кришками і приберіть на нижню полицю холодильника.

Якщо комбучу перетримати, напій вийде занадто кислим та несмачним. Приблизно за таким же принципом дозрівають інші ферментовані продукти — наприклад, кефір або квашена капуста.

Зрозуміти, Що грибу погано, досить легко – він опускається на дно банки, хоча в нормальних умовах завжди повинен бути на поверхні. Тому якщо ваш гриб потонув, то треба його дістати, промити теплою водою і злегка залити солодким настоєм чаю, щоб він оклимався.