Кукурудзяний хліб, загорнутий у сухий папір чи тканину, зберігають за кімнатної температури до 5 днів.

Житній хліб може зберігатися довше. Це відбувається за рахунок житнього борошна. В упаковці або без неї термін придатності сягає 5 діб. Життєво-пшеничний продукт здатний зберігатися 4 дні.

Термін придатності хліба дуже короткий. ГОСТом визначається 24 години на свіжість батона чи булки хліба. Продовжити її може наявність упаковки: хліб у пакеті придатний 72 години, тобто три доби. На свіжість продукту дуже впливають умови, за яких він зберігається.

Отруїтися не можна. Термін придатності цього хліба, за рахунок відсутності дріжджів (наприклад, сахароміцетів), консервантів та інших штучних добавок становить п'ятнадцять діб. Це офіційно підтверджується дослідженнями ВМА (Військово-Медичній Академії).