Як і скільки зберігати Зберігати марципан відкритим у холодильнику не можна, інакше він висохне і втратить характерну текстуру. Тому його потрібно добре запакувати у пакет чи плівку. Відкрите впакування краще зберігати в морозильнику або використовувати протягом 10 днів. У морозильнику можна зберігати марципан до 6 місяців.
Дуже важливо: щоб продукт не висохнув раніше, ніколи не зберігайте його в холодильнику. Орієнтовний термін придатності марципанів складає близько 12 місяців.
Має пріснувато-солодкий смак та специфічний аромат. Персипан, у свою чергу, має кислувато-солодкий смак. Іноді марципаном називають масу з інших горіхів, а також вироби з нею. Наприклад, у Росії поширені булочки-«марципани» з арахісом.
Склад: білки – 6,8г, жири – 21,2г та вуглеводи -65,3г. Мигдаль передає марципану велика кількість вітаміну Е, який стимулює організм та є потужним антиоксидантом. Саме антиоксиданти захищають клітини організму від зовнішніх несприятливих факторів.