Заправлений олив'є майонезом може зберігатися 9-12 годин при температурі від -2 до +2°С. Олів'є без майонезу може зберігатися 12-18 годин при температурі від +2 до +6°С. Салат, який стоїть на столі за кімнатної температури, повинен бути з'їдений протягом 3-4 годин. Після цього він починає псуватися.

Так скільки зберігається олів'є з майонезом? До 12 години холодильнику і вдвічі менше за кімнатної температури — всього 6 годин. Термін придатності олів'є збільшується, якщо зберігати його в сухому вигляді, без заправки. Тоді при температурі від +2 °C до +6 °C салат залишатиметься свіжим протягом 18 годин.

двох годин Заправлені салати за кімнатної температури можна, можливо зберігати не більше двох годин, повідомляє Агентство "Москва" із посиланням на головного інфекціоніста столичного департаменту охорони здоров'я Світлану Сметаніну. Вона зазначила, що кожен приготовлений салат є сприятливим середовищем у розвиток мікроорганізмів.

Згідно правил, олів'є, заправлений майонезом, зберігається у холодильнику максимум 12 годин, а незаправлений – 18 годин при температурі від 0 до +3 градусів.