Скільки можна зберігати повидло Якщо під час приготування слідувати всім правилам, а потім правильно закупорити продукт, то він може бути придатним до вживання протягом декількох років. Також слід пам'ятати, не дуже солодке повидло може зберігатися до 6 місяців і не довше.30 Mar 2021

Приготоване за всіма правилами повидло, яке потім було добре упаковано, може зберігатися протягом декількох років. Причому термін зберігання залежить від того, скільки цукрового піску використовувалося для приготування ласощів. Якщо цукру було додано небагато, то зберігатися повидло буде не більше півроку.

Оптимальна температура від +10 до +15 ° С, при ній варення зможе простояти до 3 років, у холодильнику – близько 2 років. Термін придатності також залежить від ягоди, з якої виготовлено солодке частування. Варення з кісточками (з вишень, слив, абрикосів, аличі) зберігається менше – близько 7 місяців.

У холодильнику баночка може пролежати менше максимум до 2 років (при температурі від +6 до +12°С). З кісточками ж термін варення складає максимум 7 місяців. У жодному разі не зберігайте варення у морозильній камері холодильника: воно втратить корисні властивості, смак та зовнішній вигляд.