М'який, напівтвердий і твердий сир у цілих головках довго зберігається навіть у побутовому холодильнику (до 2-4 місяців). Сир оберігається від пересихання та псування природною скоринкою або восковим (латексним) захисним покриттям.

Щоб сир не сох або не плісняв, ідеально зберігати його у двох упаковках: спочатку загорнути його в кальку, пергамент або харчову плівку, а потім у поліетиленовий пакет або помістити у сирницю з кришкою.

Росспоживнагляд: Нарізаний сир слід реалізувати у строк не більше 12 годин

Найоптимальнішим і найдоступнішим місцем для зберігання сиру є холодильник. Він забезпечує найщільнішу герметизацію для захисту сиру від вологи та запахів. Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців.